1. Home /
  2. Park /
  3. Torekällberget i Södertälje

Kategori



Allmän information

Lokalitet: Södertälje, Sweden

Telefon: +46 8 523 014 22



Adress: Torekällberget 151 45 Södertälje, Sweden

Hemsida: www.torekallberget.se

Anhängare: 4812

Recensioner

Lägg till recension

Facebook -blogg



Torekällberget i Södertälje 26.09.2021

Vi provkör den nya vagnen. Visst är den snygg.

Torekällberget i Södertälje 26.09.2021

Visste ni att på mitten av 1800-talet var södertäljekringlor oftast sudna, det vill säga att bakverken kokades i en gryta istället för att gräddas? Över sommaren har vi öppnat upp den lilla kringelstugan på Torekällberget, kliv in och lär er mer om södertäljekringlor och kringelgummorna.

Torekällberget i Södertälje 25.09.2021

Mina damer och herrar, får vi presentera Conny the Conman, bejublad loppcirkusdirektör och banjospelare. Han roar publiken på Torekällberget idag och fram till midsommar.

Torekällberget i Södertälje 24.09.2021

Full fart på tivolileken idag.

Torekällberget i Södertälje 23.09.2021

Välkomna på teater idag! En pjäs om Henriette Wideberg, primadonnan som inte kunde läsa noter men blev Operans högst betalda sångerska. Manus och regi står Ulrika Nilsson för. Dörren öppnas och ut kliver den en gång så omsvärmade och välkända Henriette Widerberg (1796-1872), hovsångerska och skådespelerska, och den första kvinna i Sverige som skrev sina memoarer. Vi får höra om livet på scenen och bakom, men också om svåra tider att klara barn och försörjning. Sina sista år ...i livet levde hon i fattigdom. Henriette bodde under några år i det vi idag kallar Wallins hus. Det är flyttat till Torekällberget från centrala Södertälje. Kan ni inte komma idag, så blir det fler några chanser i sommar. Läs mer på www.torekallberget.se

Torekällberget i Södertälje 23.09.2021

I sommar har vi öppnat upp Råbygårdens skattkammare, visthusboden. Produkterna från höstens slakt och skörd förvarades i visthusboden. Maten skulle räcka hela året. För att den skulle hålla torkades, saltades, röktes eller syrades den. Mjöl, gryn och ärtor förvarades i tunnor, lårar och säckar. Kött, fläsk och fisk saltades ner i stora kar eller i mindre bunkar. Korv och annat rökt kött hängdes i taket. I visthusbodarna förvarades också smörbyttorna och där fanns en råttsäker hylla för osten.