1. Home /
  2. Caterer /
  3. Saras Eko & Gott

Kategori



Allmän information

Lokalitet: Gothenburg

Telefon: +46 73 568 69 68



Adress: Linnéplatsen 1 41310 Gothenburg, Sweden

Hemsida: sarasekogott.se/

Anhängare: 751

Recensioner

Lägg till recension

Facebook -blogg



Saras Eko & Gott 16.05.2022

Hej alla goa’ och glada! Nu är vi tillbaka från vår nya stad Paris för denna gång. Jag längtar redan tillbaka! Men det är som man brukar säga: Borta bra men hemma bäst Nu när helgen närmar sig vill jag passa på att dela med mig av en otroligt god pastarätt jag lagade för ett par helger sedan som passar utmärkt både till vardags- och helgmiddag: RIGATONI MED CONFITERAD ANKA Superenkelt och gott!... Bon appétit och trevlig helg!

Saras Eko & Gott 28.04.2022

Hej alla goa’ och glada! Hoppas ni alla mår bra och njuter av värmen! Visst kan man ana att sommaren står runt hörnet? I fredags åkte vi till Paris för att försöka få i ordning så mycket vi hinner med flytten från huset i Bordeaux till den nya lägenheten här i Paris. Och här är det verkligen varmt vill jag lova! Men oj vad jag älskar denna stad Så fort renoveringen av vår nya lägenhet är färdig ska jag inte göra annat än att njuta av Paris Häromveckan hade vi årsstämma i ...bostadsföreningen hemma i Göteborg. Vi var flera grannar som samlades hemma hos oss, och jag passade därför på att bjuda på en riktigt god TACOS! En rätt med minst sagt otaliga variationer och som är lättanpasslig efter vem som ska äta; köttätare som vegan. Som tillbehör till min tacos serverade jag en egen variant av nachos! Det blev som ett slags nachosgratäng, ett superenkelt och gott tillbehör som går supersnabbt att tillaga. Helt klart värt att testa! See more

Saras Eko & Gott 27.09.2021

Idag bjuder jag på JORDGUBB- OCH TOMATSALLAD! Har du tänkt på att du kan byta ut jordgubbar mot tomat i många rätter och vice versa? Dessa röda frukter har många gemensamma smakämnen. Tomater har en hel del jordgubbefuranon - för den som är intresserad av mat på molekylnivå.... Salladen är enkel att göra och otroligt fräsch (och lite ovanlig för den som gillar att överraska). Ingredienser: 10-15 små körsbärstomater 280 g jordgubbar 1/2 rödlök, finhackad 1 kruka koriander, grovhackad 1/2 lime, saft 1 msk olivolja 1 krm salt Gör såhär: Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Tvätta och skär tomaterna i mitten. Finhacka löken och grovhacka koriander. Blanda alla ingredienser försiktigt i en skål. Pressa limen och blanda med olivolja och smaka upp med salt. Ringla dressingen över salladen precis innan serveringen. Dekorera med korianderblad. Servera gärna på små surdegs crackers eller fröknäcke. Bon Appétit!

Saras Eko & Gott 27.09.2021

När det är så här fint, bjuder jag också på små, vackra solar! Nu är det säsong för saftiga aprikoser! Då får man passa på och använda dem både i ljuvliga bakverk, fräscha sallader och smakrika aperitifer till bubbel! Här kommer ett av mina favoriter till bubbel!... ROQUEFORTFYLLDA APRIKOSER Roquefort är en fransk blåmögelost, uppkallad efter staden Roquefort i Frankrike. Roquefort görs av opastöriserad fårmjölk och lagras i grottor med väggar belagda med mögelsvampen Penicillium roqueforti. Efter lagringsperioden, som varar mellan tre månader och nio månader, blir ostens smak kraftig med markerad sälta. Ingredienser (4 personer) 8 färska aprikoser 100 g roquefortost 2 msk créme fraîche 1/2 dl pistaschmandlar (finhackade) Dekoration: 1 msk grovhackade pistaschmandlar Gör så här * Mosa osten tillsammans med créme fraîche. * Hacka pistaschmandlarna fint (inte allt för fint) och blanda ner dem i röran. *Skär ett snitt i aprikoserna längs med skåran och peta försiktigt ut kärnan. * Fyll aprikoserna med oströran och dekorera med grovhackade pistaschmandlar. Voilà! Bon appétit! Saras notis! Söt och salt gifter sig fint! På vintertid när det inte finns färska aprikoser, kan du använda t ex dadlar och chèvre toppad med rostade pekannötter.

Saras Eko & Gott 27.09.2021

Strålande sol i flera dagar - nu kommer värmen! Passa då på att testa en en superenkel , ljuvlig sommarlunch i form av en matig sallad. Passar superbra som picknickmat. Testa, testa, testa! Dela gärna med dig om du gillar den lika mycket som jag. Ät den som den är eller ha som tillbehör. Sommarsallad Quinoa ... Vattenmelon Jordgubbar Shalottenlök Fetaost Rostade grovhackade hasselnötter Grovhackad bladpersilja och mynta. DRESSING En citron med citronsaft, Olivolja Salt Peppar Bon appétit et bon week-end!

Saras Eko & Gott 27.09.2021

Steg för steg! - Rustik jordgubbspaj Denna gjorde jag häromdagen och för er som undrar hur jag gör mina rustika pajer. Här får ni se steg för steg.

Saras Eko & Gott 26.09.2021

Ännu en vacker försommardag med strålande, vackert väder! Efter den kalla majmånaden i år, omfamnar vi junimånaden i vårt hjärta! Idag bjuder jag på en rätt så ovanlig marmelad nämligen SYRÉNMARMELAD ! ... Det är SYRÉNTID nu och det gäller att plocka dem innan de försvinner! Syrénträdet blommar mycket fort över! Man kan göra syrénsaft precis på samma sätt som man gör flädersaft. Det går att förvara den i frysen. Det är ganska ofta så att om du tycker att något luktar gott i naturen så går det att tillaga på något sätt. Syrénmarmelad är helt perfekt till ostbricka eller varför inte testa till våfflor! Ingrediernser 125 g syrénblad 4 stycken citronmelissblad 3 dl syltsocker 1 krm kanel eller en liten kanelstång 1 ekologisk citron, saft och zest 1 spröd/smal rabarberstjälk Gör såhär: Rensa syrénblommorna så det inte något grönt kvar. Tvätta av dem noggrant och lägg dem i ett durkslag för att rinna av. Tvätta av citronen. Riv skalet och press saften. Hacka syrenblommorna, citronmelissbladen och rabarberstjälken och lägg i en skål. Tillsätt socker och kanelpulver och blanda väl. Koka vatten i en kastrull och häll det över blandningen i skålen. Rör om ordentligt så allt blandas väl. Häll tillbaka allt i kastrullen och låt detta puttra i ca 15 minuter på medelvärme. (Om du använder kanelstång, lägg kanelstången i kastrullen och låt puttra ytterligare 10 minuter). Häll citronsaft och citronzest i kastrullen och låt små puttra ytterligare i ca 10 minuter. Obs! Viktigt att marmeladen inte får en hård konsistens! Häll marmeladen i rengjorda glasburkar och ställ dem upp och ner medan de svalnar! Ljuvlig marmelad både till ostbricka men även som en fin/hemmagjord ge bort present!

Saras Eko & Gott 25.09.2021

Receptsamlingen på min hemsida växer! Har du ingen inspiration så finns där massor med tips på vardagsmat såväl som festmat, allting efter min filosofi - enkla recept som alla kan göra. Signa också upp på mitt nyhetsbrev! Till hösten sätter jag igång med Afternoon Tea vid Linneplatsen igen och tiderna brukar bokas upp illa kvickt!

Saras Eko & Gott 25.09.2021

Efter några dagar av alla goda midsommarrätter blev jag jättesugen på en av säsongen goaste sommarfrukter, nämligen APRIKOS! Den lena, vackra, gyllene, solvarma, söta färska aprikosen är värd att avnjutas i många rätter, framförallt i fräscha efterrätter och desserter! Sagt och gjort! ... Här kommen en ljuvlig och sötsyrlig APRIKOSPAJ MED MANDELMASSA OCH HONUNG! Jag hoppas att ni har haft ett underbart midsommarfirande med familj och vänner.

Saras Eko & Gott 23.09.2021

Häromdagen fick jag fint besök av goda vänner här på ön. Efter en härlig lunch bjöd jag på denna somriga, bärkaka, något slags TARTE TATIN EXPRESS alltså en upp och nervänd fransk bärkaka! På sommarmånaderna kan jag inte få nog av sommarbär och färska grönsaker/frukter och örtkryddor etc! Då leker LIVET glatt i mitt kök! Vanligtvis karamelliserar man frukter eller bär med socker och smör och sen placera man en pajdeg ovanför fyllningen innan den bakas i ugnen. I ställe...t för en pajdeg gjorde jag en kaksmet eller tårtbotten. Ingredienser: 2 1/2 dl vetemjöl 1 krm äkta vaniljpulver 1 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 1 1/2 dl ljust rörsocker 100 g smält smör 2 stora ägg eller 3 små ägg 1 citron, skal 1 1/2 dl grekisk yoghurt 2 msk jordgubbssylt 400 g bär - hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär Gör såhär: Sätt upp ugnen på 180 grader. Värm upp jordgubbsmarmeladen i några minuter på lågvärme. Lägg i alla bär och blanda väl. Stäng av värmen. Vispa ägg, socker, citronzest och vaniljpulver pösigt och vitt. Smält smöret och häll i äggsmeten tillsammans med yoghurt. Blanda väl! Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten lite i taget. Blanda väl! Inga klumpar! Täck en springform med avtagbara kanter (22-23 dm)med bakplåtspapper. Fördela bärblandningen på botten av formen och häll kaksmeten över så den täcker bären ordentligt och jämna till med hjälp av en slickepott. Grädda i ugnen i 45-50 minuter. kontrollera med en provsticka så att kakan är genomgräddad i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna ordentligt i ca 30 minuter. Lägg ett fat över kakan och vänd den upp och ner så att botten på kakan hamnar överst. Ta bort ringen runt springformen och avlägsna försiktigt springformens botten och bakplåtspappret. Garnera kakan med röd vinbär och strö florsocker över. Bon appétit

Saras Eko & Gott 22.09.2021

Här kommer ett superenkelt och otroligt fräscht recept på en förrätt som jag kan rekommendera när du vill bjuda på något läckert som inte tar lång tid. Saras torsktartar med mango, lime och koriander! Voilà! Bon appétit!

Saras Eko & Gott 22.09.2021

Idag ska jag bjuda på en enkel och otroligt god potatissallad som passar både till grill men även på midsommar! En mättande och mycket fräsch tillbehör som passar bäst på sommaren! PIÉMONTAISE POTATISSALLAD... Det är en fransk sallad med enkla ingredienser som härstammar från den italienska regionen, den har fått sitt namn efter (piemontese-regionen). Receptet har sedan dess verkligen förvandlats och har blivit ett eget franskt recept så mycket att det blir en ikonisk nationalrätt. Här få ni min version. Ingredienser 600 g färskpotatis eller små mandelpotatis 8-10 små plommontomater eller cocktail tomater 400 g kokt skinka i tärningar 20 stycken små cornichons eller 8 stora skuren i slantar 15 små syltlök 1 msk dragon, finhackad 2 1/2 dl majonnäs Salt och nymalen svartpeppar Gör så här: * Tvätta och borsta rent färskpotatisen och koka den med skal på i lättsaltat vatten i 15-20 minuter. Häll ut vattnet och låt potatisen svalna en stund. Om du använder mandelpotatis så måste den skalas efter koktiden. Dela potatisen i lagom små bitar. * Skölj av tomaterna och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Skär dem i mitten. * Skär Cornichons i slantar och finhacka dragon. * Blanda alla ingredienser. Salta och peppra.Ställ den i kylen framtill serveringen. Bon appétit! Saras notis! Om du vill göra denna ljuvliga potatissallad ännu matigare, kan du även tillsätta 3 grovhackade hårdkokta ägg. Det går alldeles utmärkt att ta bort skinkan ifall man är vegetarian! Den blir lika god!

Saras Eko & Gott 22.09.2021

Är det inte underbart med örter och växter på balkongen eller terrassen! Vilka är era måsten när det gäller färska örter eller kryddor? Som ni ser har jag många Här ser ni min terrass i Linné och några minnen från tidigare somrar!

Saras Eko & Gott 22.09.2021

Har du hört talas om gemsallad? och vad gör du när salladen sloknat? Gemsallad består av små hårt knutna blad som bildar små huvuden. Det går att likna vid mittpartiet i ett vanligt grönsalladshuvud. Bladen är krusiga och har en fast struktur som gör dem tåliga och hållbara. De används därför ofta inom restaurang och storhushåll. I smaken är gemsallad något sötaktig och mer smakrik än isbergssalladen. Gemsallad går också under namnet mini-romansallad, hjärtsallad eller b...abysallad! Ett generellt salladstips om salladen börjat slokna lite är att lägga den i ett isbad i några minuter. Bara några isbitar och kallt vatten så kommer salladen krusa upp sig och bli som ny igen. Detta lilla knep används ofta i restaurangbranschen

Saras Eko & Gott 22.09.2021

Nu finns det gott om tomater med färggranna vackra färger! Röda, gröna, oranga, gula! Nu får man verkligen passa på och skapa nya både kalla och varma sommarrätter med solmogna tomater! Bjuder er på ett ljuvligt middagstips!