1. Home /
  2. Cafe /
  3. Katedralkafeet

Kategori



Allmän information

Lokalitet: Uppsala, Sweden

Telefon: +46 18 430 36 25



Adress: Domkyrkoplan 7 753 10 Uppsala, Sweden

Hemsida: www.katedralkafeet.nu/

Anhängare: 793

Recensioner

Lägg till recension

Facebook -blogg



Katedralkafeet 14.01.2022

Tre nya smörrebröd har tagit plats i kyldisken. Låt oss presentera Jord. Smörrebrödets grund består av vårt Carolinabröd toppad med puylinser bundna i rökt majonnäs, sockersaltad röd morot, mild getost och smörgåskrasse.

Katedralkafeet 09.01.2022

Tre nya smörrebröd har tagit platts i kyldisken. Låt oss presentera Gård. Smörrebrödets grund består av vårt Carolinabröd toppad med mandelpotatiskräm, lufttorkad skinka från Norrland, picklade gulbetor, Västerbottenost samt riven pepparrot.

Katedralkafeet 06.01.2022

Tre nya smörrebröd har tagit platts i kyldisken. Låt oss börja med att presentera Hav och Sjö. Smörrebrödets grund består av vårt Carolinabröd toppad med en syrad dillkräm, krossade fänkålsfrön, salt kokta kräftor och tångcaviar.

Katedralkafeet 26.12.2021

Sortimentet är väl påfyllt. Nybakade Budapeststubbar samt rustika smörrebröd är bara ett litet axplock från vår kyldisk. Varmt välkomna

Katedralkafeet 24.12.2021

Vi fyller på med julens goda. Smörrebröd med gubbröra är bara en av många delikatesser i vårt utbud. Välkomna!

Katedralkafeet 20.12.2021

Den första advent är kyrkans egen nyårsdag. Kyrkoåret, med jul och påsk och fasta börjar på den första adventssöndagen, med en festlig gudstjänst med ljuständning och mycket musik. I köket förbereder vi för fullt med godistillverkning och bak. Seg saffranskola med riven kokos och chokladfudge med krossade kakaobönor och havssalt är ett axplock ur vårt sortiment. Välkomna att smaka!

Katedralkafeet 01.12.2021

I helgen dyker två klassiker upp bland bakverken i Katedralkaféet. Mazarinerna är bakade från grunden, inga tillsatser, bara naturliga smaker från ekologiska råvaror. Katalanen med sin aromatiska hallonsmak och den klassiska mazarinen som består av en god mazarinmassa med ljuvliga mandeltoner. Låt väl smaka! Kort fakta om mazarinen och katalanen. ... Mazarinen har fått sitt namn efter den franske kardinalen Mazarin, dock kallar man mazarin för créme d’amande i Frankrike. Till skillnad från den svenska klassikern som består av mandelmassa, är den franska mazarinen gjord av mandelmjöl, florsocker och vaniljkräm. Katalanen, som bara har funnits i Sverige i drygt 100 år, påminner om mazarinen men skiljer sig något. Den stora skillnaden är att katalanen består av smördeg, hallonsylt och ibland vaniljkräm. See more

Katedralkafeet 28.11.2021

Vi på Katedralkaféet arbetar utifrån tre ledord: Ord, Jord och Bord. Ordet som förkunnas i katedralen om evig kärlek och andlig uppbyggelse. Jorden som vi har fått ett ansvar att förvalta. Bordet som är mötesplatsen där människor världen över kan samlas och dela måltid och liv. Inspirerad av Carl von Linné, som på 1700-talet undervisade i kaféets lokaler, har det vi serverar sin grund i nordiska smaker och hållbara råvaror, vilket vi fritt tolkar i mat, dessert och dryck.