1. Home /
  2. Restaurant /
  3. Bruksrestaurangen Hälleforsnäs

Kategori



Allmän information

Lokalitet: Hälleforsnäs

Telefon: +46 73 326 05 16



Adress: Gjutmästarbacken 1 64831 Hälleforsnäs, Sweden

Hemsida: www.axellent.se/

Anhängare: 3698

Recensioner

Lägg till recension

Facebook -blogg



Bruksrestaurangen Hälleforsnäs 06.11.2021

Hej! Nu är dagens lunch färdig . Årets sista brunch går av stapeln söndagen 7 november 12:00-15:00 .... Farsdag 3-rättersmeny med ett glas Prosecco 14 november . Dagens lunch: Onsdag: Lyxig Pytt Bellman, enrisrökt sidfläsk och Nurnbergerkorv från Köttbutiken Millert och Dahlén (Stallarholmen), oxfilé från Dalsjöfors, tärnad delikatesspotatis, lök, stekt ägg och brukets sallad . Torsdag: Mattias berömda fisk- och skaldjursgryta, lax, torsk, handskalade räkor, fänkål, tomat, morot saffran och aioli Fredag: Pepparkryddad fläskfilé med krämig potatisgratäng med smak av västerbottensost, brukets bearnaisesås, sallad och örter I lunchen ingår: Dagens soppa (den är sååå god säger endel gäster) Knaprigt Leksands knäckebröd Hembakt Mattiasbröd Brynt smör KRAN-märkt bordsvatten KRAV-märkt kaffe eller te Hembakad kaka 135 riksdaler. Årets sista brunch söndagen 7 november! Meny: Fördrink: Hemgjord äppeldrink med ingefära och mynta Kallt/chark: (Msc) Tore Wretmans Skagenröra (Msc) Gubbröra på Grebbestads Ansjovis (Asc) Varmrökt lax i pepparrotsrulle toppad med forellrom (Asc) Gravlax tartar Brukets Clubsandwich med svenskt bacon Charkbricka (Eko) Ostar från Jürss mejeri med marmelad Croissant Bröd Varmt: (Sve) knaprigt bacon KRAV-märkt tryfferad äggröra Parmesanpommes med bearnaise (Msc) hummersoppa (Ekologisk) Eldostburgare från Jürss mejeri (Msc) Rockefeller ostron (Msc) Vitlöksgratinerade musslor Chevre Chaud (gratinerad getost) Dessert: Brukets Lemon tart Pannacotta Fruktfat Färska bär Twist 450:-/pp Farsdag söndagen 14 november! Meny: Farsdag meny: Fördrink: Prosecco/alkoholfritt allternativ finns. Förrätt: Tore Wretmans Skagenröra på rostad brioche toppad med löjrom, citron och dill. Varmrätt: Oxfilé tournedos med potatispuré smaksatt med lagrad Jürss ost, rödvinsås med hackad tryffel, ugnsbakad Gulbeta, krasse. Dessert: Créme brûlée med Grinda Gårdsglass och färska bär. 650:-/p Bokning sker på: [email protected]

Bruksrestaurangen Hälleforsnäs 26.10.2021

Hej! Söndagen 14 november firar vi farsdag på Bruksrestaurangen. I år erbjuder vi en 3-rättersmeny Prosecco som fördrink ... 12:00-15:00 Farsdag meny: Fördrink: Prosecco/alkoholfritt allternativ finns. Förrätt: Tore Wretmans Skagenröra på rostad brioche toppad med löjrom, citron och dill. Varmrätt: Oxfilé tournedos med potatispuré smaksatt med lagrad Jürss ost, rödvinsås med hackad tryffel, ugnsbakad Gulbeta, krasse. Dessert: Créme brûlée med Grinda Gårdsglass och färska bär. 650:-/p Bokning sker på: [email protected] Varmt välkomna!

Bruksrestaurangen Hälleforsnäs 11.10.2021

Hej! Dagens lunch V.41. Först och främst vill vi tacka alla som kom och hängde med oss på Bruksrestaurangen i lördagsafton, det blev en lyckad kväll!... Nästa fest blir juldagen 25 december , mer info kommer . Nästa och sista Brunchen för i år går av stapeln söndagen 7 november mellan 12:00-15:00, vi tror det blir fullt så boka gärna i förväg om du kan. Ni vet väl att vi erbjuder en 5-rätters vintermeny istället för julbord mellan 24 november till 19 december? Champagne (Pol Roger) till fördrink ingår! Menyn kommer läääääängst ner i detta meddelande. Dagens lunch: V.41 Onsdag: Oxepasta i krämig grönpepparsås, örter, brukets sallad, kallpressad rapsolja, balsamico. Torsdag: Brukets berömda Wallenbergare på KRAV-märkt nötkött från Herrgöletsgård strax utanför Hälleforsnäs, potatismos, rårörda lingon, gröna ärtor, brynt smör, örter, brukets sallad. Fredag: (Msc) Hjälmargösburgare gösen är fiskad av Anders på Torps gård, skagenröra, syrad rödlök, citron. I lunchen ingår: Dagens soppa (den är sååå god säger endel gäster) Knaprigt Leksands knäckebröd Hembakt Mattiasbröd Brynt smör KRAN-märkt bordsvatten KRAV-märkt kaffe eller te Hembakad kaka 135 riksdaler. Vintermeny 24nov-19dec. Fördrink: Champagne (Pol Roger) Förrätt: Dillgravad fjällröding med krasse, soja och lime emulsion, forellrom, äpple, gurka, rågbrödskrutonger. Varmrätt: Oxfilé Tournedo, mandelpotatispuré med västerbottensost, riven anklever, smörstekt hummer, rödvinsås med hackad tryffel. Ostbuffé: Jürssostar med marmelad, fruktbröd och knäcke. Sorbet: Julig sorbet från Grinda Gård Dessert: Vitchokladmousse, färska bär, rostade hasselnötter, rödvinskaramell, apelsinsorbet från Grinda Gård. 850:-/pp Menyn behöver förbeställas: Mail: [email protected] Sms: 0733-260516

Bruksrestaurangen Hälleforsnäs 23.09.2021

Kolla snyggingarna