1. Home /
  2. Local business /
  3. Alla vi som älskar pannkakor

Kategori



Allmän information

Telefon: +46 73 375 59 90



Anhängare: 2862

Recensioner

Lägg till recension

Facebook -blogg



Alla vi som älskar pannkakor 15.10.2021

ÄNTLIGEN torsdag och veckans pannkaksmeny kommer här:) Dinkelpannkakor med spenat, soltorkade tomater och fårost. Känner ni någon som inte gillar pannkakor? Jag gör det. Min man är inte alls förtjust i pannkakor, men efter kvällens middag ändrade han sig. Jag gjorde dinkelpannkakor med spenat, soltorkade tomater och fårost. Dessa pannkakor har fallit honom i smaken.... Dinkel ger lite mera matiga pannkakor. Dessutom dinkel är också nyttigare. Recept till pannkakor med spenat, soltorkade tomater och fårost Ingredienser: 4 dl siktat dinkelmjöl 1 tsk bakpulver 1 nypa malen muskot 3 ägg 7 dl mjölk 50 g smält smör olja till stekning Fyllning 1 stor påse färsk spenat 6 soltorkade tomater 3 vitlöksklyftor 1 gullök 200g fårost salt och peppar Till panering. 2 ägg 2 dl ströbröd olja till stekning Utförande: Vispa lätt pannkakssmet och stek lagom stora pannkakor. Tvätta, ansa och hacka spenat. Skala och hacka smått gullök och vitlök och stek i lite olja.Tillsätt spenat. Stek grönsaker i 15 minuter. Salta och peppra. Tärna soltorkade tomater och tillsätt i stekpanna. Fräs lite till. Flytta fyllningen till en skål och smula i fårosten. Bredd fyllningen på pannkakan, vik kanterna och rulla in. Doppa pannkakor i uppvispat ägg, rulla i ströbrödet. Stek pannkakor på båda sidor tills de är gyllene och varma inuti. Servera pannkakor med vitlöksdressing som du gör genom att vispa två matskedar god majonäss med 1 dl yoghurt och en klyfta pressad vitlök. Källa: http://matmedmera.eu/dinkelannkakor-med-spenat-soltorkade-/

Alla vi som älskar pannkakor 28.09.2021

Mandelmjöl pannkaka med Mango Till en person 2 ägg 3/4 dl mandelmjöl... 2 msk vispgrädde Rikligt med smör till stekning. Eller annars ta kokosfett. Bär och tjock youghurt till. Vispa ihop ägg. mandelmjöl och grädde. Grädda plättarna med riktligt med fett. Servera med bär och tjock youghurt. http://jagochminms.blogspot.se//mandelmjol-pannkaka-med-ma

Alla vi som älskar pannkakor 12.09.2021

Då var det TORSDAG igen och dags för veckans pannkaksrecept! Eftersom det är kanelbullens dag vill vi lyxa till det lite extra:) Exotiska pannkakor Blanda: 1 ägg... 1 burk kokosmjölk 1,5 dl vetemjöl Lite socker Lite salt 2 bananer skivade i slantar Stek i lite smör. Servera med sirap/honung, rostade sesamfrön och cashewnötter och lite skivad frukt, tex mango. Recept hämtat ifrån http://majassweetchili.wordpress.com///exotiska-pannkakor/

Alla vi som älskar pannkakor 01.09.2021

Crêpes med svampstuvning Till 10 personer 600 g skogssvampmix - Frigodan 50 g salladslök i fina skivor... 2 dl vispgrädde 5 cl sherry torr fino salt, malen vit peppar, smör 10 st Tunnpannkaka Ekologisk - Kungsörnen 100 g herrgårdsost riven grovmalen svartpeppar, bladpersilja Tillagning: Fräs löken i smöret, tillsätt svampmixen och tillred enligt beskrivningen på påsen. Tillsätt grädde och sherry. Låt koka upp och småputtra en stund. Rör ut arrowrot i lite vatten och red av stuvningen till önskad tjocklek. Låt koka en stund. Smaka av med salt, och malen vitpeppar. Sherryn kan ersättas med vitt matlagningsvin. Tina pannkakorna och vik upp dem. Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem i smord ugnsform. Strö ost över crêpsen och värm dem tills osten har smält. Garnera med bladpersilja. Recept hämtat ifrån Kungsörnen

Alla vi som älskar pannkakor 16.08.2021

Amerikanska bananpannkakor Du behöver: 2 msk Smält smör... 1 ägg 2,5 dl mjöl ( 1 dl kan bytas ut mot grahamsmjöl eller rågmjöl) 2,5 dl mjölk 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1-2 mogna bananer 1 msk socker Gör så här: Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet (obs, snabbt så att inte ägget stelnar). Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker i en separat bunke. Varva sedan mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen. Mosa tillsist bananerna och vänd ner i smeten. Stek!

Alla vi som älskar pannkakor 07.08.2021

Lyxa till det i helgen med en fantastisk Kantarellpannkaksrulle. Pannkaka, 4 personer 125 g smör + smält smör till bakplåtspapperet 2 dl mjöl... 3 dl mjölk 3 ägg 1 tsk salt Smält 125 g smör och blanda med mjölet till en "pasta". Häll i mjölken och rör om tills det blir en slät smet. Ta kastrullen av pannan och låt svalna lite grand. Vispa sedan i äggen och salta. Lägg bakplåtspapper på en upnsplåt med höga kanter, måtten bör vara ungefär 25 x 35 cm så att inte pannkakan blir för tjock eller för tunn. Pensla bakplåtspapperet med lite smält smör. Häll smeten i pannan och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Pannkakan ska bli gyllenbrun och färdiggräddad rakt igenom. Var beredd på stora bubblor som poppar upp men bry dig inte om dem, de plattas till när pannkakan rullas ihop. Rullen skivas i 12-15 bitar som räcker till fyra personer. När pannkakan är färdiggräddad, jämna till kanterna med kniven. Kantresterna är jättegoda att mumsa på som de är! Kantarellstuvning Ca 200 g kantareller i mindre bitar 1 finhackad gul lök 1 dl vispgrädde 1,5 msk vetemjöl 2 dl mjölk En skvätt kinesisk soja Smör Salt och vitpeppar Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. När de har släppt ifrån sig vätskan, tillsätt löken och en rejäl klick smör. Fräs ett par minuter och pudra sedan över mjölet. Rör om och blanda i mjölk och grädde. Låt koka ihop till stuvningkonsistens, det får inte vara för löst. Smaka av med lite soja, salt och vitpeppar. Bred stuvningen på pannkakan, fördela en näve babyspenat över och rulla ihop. Låt rullen vila några minuter så att den sätter sig lite grand innan du skivar upp den. Lägg upp snygga skivor på ett fat och garnera med babyspenat och körsbärstomater. Servera till just dina lyckligt lottade matgäster eller frossa själv! Pannkaksrullen passar att äta både varm, ljummen och kall.

Alla vi som älskar pannkakor 19.07.2021

Ägg- och mjölkfria pannkakor Här kommer ett recept till alla ni andra vars barn inte tål mjölk eller ägg. Mjölk är ganska lätt att ersätta, men ägg som har bindande och skumbildande egenskaper är lite lurigare att byta ut. I pannkakor går det dock bra med bakpulver i stället. De blir lite svårare att vända och får en sprödare konsistens. Men goda blir de! Recept... 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 1/2 dl flytande margarin, mjölkfritt 8 dl havremjölk mjölkfritt margarin till stekning 1. Blande de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt margarin och havremjölk, lite i taget, under omrörning. Vispa till en slät smet. 2. Stek tunna och gärna lite mindre pannkakor så blir de lättare att vända.

Alla vi som älskar pannkakor 14.07.2021

Veckans pannkaksrecept kommer ifrån Lantmännnen Frukt brunoise med tunna pannkakor och vaniljkesella Smaklig måltid;)

Alla vi som älskar pannkakor 02.07.2021

Då var vårt lilla sommarlov över och nu är det åter dags för smaskiga menyer med pannkakor som huvudingrediens varje torsdag! Mums fillibaba! :) Ingredienser 8 st 8 stekta pannkakor Ca 200 g frysta och lättsockrade hallon... 500 g KESO cottage cheese 2 msk JO konc. apelsinjuice 1/2 dl florsocker Gör så här Halvtina hallonen. Blanda cottage cheese, 2/3 hallon, apelsinjuice och florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och vik ihop till ett paket. Garnera med hallonen som är kvar och sikta ev över lite florsocker.

Alla vi som älskar pannkakor 14.06.2021

Morotspannkakor Gör så här Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.... Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg. Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till. Tips Grahamnsmjölet kan bytas mot vetemjöl.

Alla vi som älskar pannkakor 30.05.2021

Per Morbergs goda pannkakor Gör som Per Morberg - bubbelvatten i pannkakssmeten ger frasigare och godare pannkakor Antal portioner: 4... Ingredienser 2.5dlvetemjöl 0.5tsksalt 6dlmjölk 3ägg 3msksmör 0.5dlclubsoda eller fruktsoda Gör så här 1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i trettio minuter. Innan stekningen häll i clubsodan för att få en fluffig smet. Servera med färska bär som är mosade med råsocker

Alla vi som älskar pannkakor 23.05.2021

Varför inte göra en bananpannkakstårta till Midsommar! MUMS!! :) Mosa en stor banan och blanda med två ägg. Smaksätt med kanel och kardemumma och stek två stora pannkakor på ganska lång värme ganska länge på båda sidor. Blanda under tiden ihop 1 dl keso och 1 dl kvarg med 2 tsk kakao. Ta första pannkakan och bred ut ett lager kesokvarg på, toppa med ett lager mosade hallon. Lägg på andra pannkakan och bred på ytterligare ett lager kesokvarg. Toppa med hallon och kokos. Källa: http://emmabarremyr.blogg.se/

Alla vi som älskar pannkakor 09.05.2021

Kycklingcrêpes Receptet är för 4 personer. Pannkakor... 2 dl vetemjöl tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg 3 msk smör Fyllning 2 kycklingfiléer, en rödlök 2 msk capris 2 msk tomatpuré 150 gram champinjoner 2 vitlöksklyftor cayenpeppar oregano olivolja paprikapulver salt svartpeppar 1 dl riven ost, gärna lagrad Gör så här Stek först pannkakorna. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter. Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka pannkakor. Stek gärna pannkakorna lite tjockare än vanliga, klassiska pannkakor, så håller de ihop lite bättre när du lägger fyllning i dem. Låt pannkakorna svalna. Smörj en stor ugnsfast form. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Finhacka rödlöken och skär svampen i bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna eller stekgryta och fräs löken någon minut så den får färg. Pressa ner vitlöken och låt svampen fräsa med. Låt blandningen fräsa tills den får färg och mjuknat. Lätt åt sidan. Stek nu kycklingbitarna genomstekta i olivolja. Överstek inte - köttet ska inte bli bli torrt. Provskär och kontrollera att bitarna inte är rosa. Lägg kycklinge åt sidan. Lös tomatpurén i några matskedar vatten i stekgrytan/ pannan och koka upp. Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och peppar och låt koka ihop några minuter. Tillsätt grönsakerna och kycklingen och blanda väl. Lägg upp fyllning på en pannkaka, vik först in två av sidorna och vik sedan över de andra två sidorna så att det bildas ett "pannkakspaket". Lägg paketet/ rullen med skarven nedåt i den smorda formen. Fyllningen räcker till cirka åtta pannkakor - den fyllning som blir över kan användas till att täcka crêpesen med. Täck crêpesen med riven ost och gratinera i ugn 225 grader till de fått fin färg, cirka 15-20 minuter. Tips! Gillar du vitlök täcker du crêpesen med några klickar vitlökssmör innan du sätter in den i ugnen.